O măsură a UE introdusă în Regatul Unit după Brexit îi înfurie pe britanici

0
Publicat:

Uniunea Europeană îi obligă și pe britanici să suporte o nouă regulă care îi exasperează pe britanici.

Capacele de la sticlele de apă îi exasperează pe britanici FOTO: Arhivă
Capacele de la sticlele de apă îi exasperează pe britanici FOTO: Arhivă

Susținătorii Brexitului sunt furioși din cauză că o regulă a UE impune în Marea Britanie sticlele de plastic cu capacele legate.

Într-o măsură care a stârnit deja controverse în Marea Britanie, Uniunea Europeană a introdus un nou regulament care impune ca toate sticlele din plastic vândute pe teritoriul său să fie echipate cu capace lipite, începând din această vară, scrie express.co.uk.

Măsura are drept scop încurajarea reciclării prin asigurarea faptului că acestea rămân atașate de sticle, crescând astfel probabilitatea ca ambele componente să fie reciclate împreună.

Cu toate acestea, punerea în aplicare a reglementării a atras deja critici din partea consumatorilor care le consideră nepractice. Mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la dificultățile de a bea din sticle sau de a turna conținutul acestora din cauza prezenței capacului legat.

Deși este posibil să se îndepărteze capacul cu o forță suficientă, acest lucru contravine scopului urmărit de regulă.

Adevărata provocare constă în dezvoltarea unor materiale plastice ecologice care se degradează rapid la eliminare, atenuând consecințele pe termen lung ale poluării cu plastic.

Cu toate acestea, pe măsură ce capacele de sticle legate devin ceva obișnuit în Marea Britanie, ele simbolizează inutilitatea Brexitului de a scăpa de standardele UE privind produsele, scrie Daily Express.

În ciuda dorinței unora de a se elibera de ceea ce percep ca fiind reglementări împovărătoare, producătorii britanici trebuie să respecte standardele UE pentru a-și menține competitivitatea pe piață.

Funcționarea unor linii de producție separate pentru piețele din Regatul Unit și UE ar genera costuri inutile, ceea ce face ca alinierea la reglementările UE să fie o alegere pragmatică pentru întreprinderi.

Pentru cei care au văzut în Brexit o oportunitate de a scăpa de regulile meschine ale UE, realitatea s-ar putea dovedi foarte diferită la opt ani de la votul pentru ieșirea din blocul comunitar.

Într-un articol pentru The Spectator în care comentează această problemă, scriitorul principal Ross Clark a declarat: „Dacă ați votat Brexit pentru că ați vrut să scăpați de regulile meschine ale UE, s-ar putea să fiți pe cale să fiți dezamăgiți.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite